Açıklama
BİTKİLER |
UYGULAMA DÖNEMİ |
YAPRAKTAN UYGULAMA |
DAMLAMA SULAMA kg/1000 m² |
Sebzeler (domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun, karpuz ,kabak) | Meyveler ceviz iriliğini aldığı dönemden, hasada 15-20 gün kalıncaya kadar | 100 litre suya 300-500 g | 4-5 kg/da |
Yumuşak ve sert çekirdekli meyveler ,zeytin | Meyvelerin fındık iriliği aldığı dönemden, hasada 15-20 gün kalıncaya kadar olan dönemde | 100 litre suya 300-500 g | 5-6 kg/da |
Muz, çilek ,bağ, kivi, narenciye | Meyve tutumundan itibaren | 100 litre suya 300-500 g | 5-6 kg/da |
Fındık, ceviz, antep fıstığı | İç doldurma döneminde | 100 litre suya 300-400 g | 4-5 kg/da |
Mısır, ayçiçeği | Bitki boyunun 40-50 cm olduğu dönemden itibaren | 100 litre suya 300-500 g | 4-5 kg/da |
Patates, şekerpancarı, havuç | Yumruların şişmeye başlamasından hasada kadar | 100 litre suya 300-500 g | 5-6 kg/da |
Buğday, arpa, çeltik | Sapa kalma döneminden süt olum dönemine kadar | 100 litre suya 300-500 g | – |
Pamuk | Tarak oluşumundan hasada kadar | 100 litre suya 300-500 g | 4-5 kg/da |
Soğan, sarımsak | Baş irileşme döneminden itibaren | 100 litre suya 300-400 g | 4-5 kg/da |
Fasulye, nohut, mercimek | Meyve tutumundan itibaren | 100 litre suya 300-400 g | 4-5 kg/da |
Yaprağı yenen sebzeler, Kesme Çiçekçilikte | Gelişme dönemi boyunca | 100 litre suya 250-300 g | 3-4 kg/da |