Açıklama
UYGULAMA MİKTARI
Bitkiler |
Uygulama Dönemi |
Yapraktan Uygulama |
Damlama Sulama (kg/1000 m²) |
Sebzeler (domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun, karpuz, kabak) | Meyveler ceviz iriliğini aldığı dönemden, hasada 15–20 gün kalıncaya kadar | 100 litre suya 250–300 g | 3–4 kg/da |
Yumuşak ve sert çekirdekli meyveler, zeytin | Meyvelerin fındık iriliği aldığı dönemden, hasada 15–20 gün kalıncaya kadar olan dönemde | 100 litre suya 250–300 g | 3–4 kg/da |
Muz, çilek, bağ, kivi, narenciye | Meyve tutumundan itibaren | 100 litre suya 250–300 g | 3–4 kg/da |
Fındık, ceviz, antep fıstığı | İç doldurma döneminde | 100 litre suya 250–300 g | 3–4 kg/da |
Mısır, ayçiçeği | Bitki boyunun 40–50 cm olduğu dönemden itibaren | 100 litre suya 250–300 g | 3–4 kg/da |
Patates, şekerpancarı, havuç | Yumruların şişmeye başlamasından hasada kadar | 100 litre suya 250–300 g | 3–4 kg/da |
Buğday, arpa, çeltik | Sapa kalma döneminden süt olum dönemine kadar | 100 litre suya 250–300 g | 3–4 kg/da |
Pamuk | Tarak oluşumundan hasada kadar | 100 litre suya 250–300 g | 3–4 kg/da |
Soğan, sarımsak | Baş irileşme döneminden itibaren | 100 litre suya 250–300 g | 3–4 kg/da |
Fasulye, nohut, mercimek | Meyve tutumundan itibaren | 100 litre suya 250–300 g | 3–4 kg/da |
Yaprağı yenen sebzeler, Kesme Çiçekçilikte | Gelişme dönemi boyunca | 100 litre suya 250–300 g | 3–4 kg/da |