Açıklama
Bitki | Uygulama Dönemi | Yapraktan (g/100 lt Su) | Topraktan (g/da) |
Sera ve Açık Tarla Sebzelerinde; Kavun, Karpuz, Çilek vb. | Çiçek başlangıcından itibaren ve ilk meyvelerden sonra 10-15 gün aralıklarla | 0.5 – 1 | 150 – 200 |
Yaprağı Yenen Kışlık Sebzeler (Kıvırcık, Marul, Lahana, Ispanak vb.) | 3-4 yapraklı olduğu dönemden itibaren 15-20 gün aralıklarla | 0.5 – 1 | 150 – 200 |
Yumrulu Bitkiler (Kavun, Karpuz, Kabak, Patates, Soğan vb.) | 4-6 yapraklı dönemden itibaren ve ilk meyvelerden sonra 10-15 gün aralıklarla | 0.5 – 1 | 150 – 200 |
Bağ ve Çilek | Sürgün gelişimi başlarken, çiçek dökümünden sonra, ben düşmenden önce | 0.5 – 1 | 100 – 200 |
Sert Çekirdekli Meyve Ağaçları (Şeftali, Kayısı, Kiraz, Erik vb.) | Çiçeklenmeden önce, meyveler ceviz iriliğine gelince | 0.5 – 1 | 150 – 200 |
Yumuşak Çekirdekli Mayve Ağaçları (Elma, Armut, Ayva vb.) | Çiçeklenmeden önce, meyveler ceviz iriliğine gelince | 0.5 – 1 | 100 – 200 |
Turunçgiller, Zeytin, Fındık, Kivi vb. | Çiçeklenmeden önce, meyveler ceviz iriliğine gelince | 0.5 – 1 | 150 – 200 |
Endüstri Bitkileri (Mısır, Pamuk, Ayçiçeği, vb.) | 5-6 yapraklı dönemden itibaren 15-20 gün aralıklarla | 0.5 – 1 | 150 – 200 |
Tüm Baklagiller (Nohut, Fasulye, Mercimek, Soya, Ayçiçeği vb.) | 5-6 yapraklı dönemde ve 15-20 gün sonra | 0.5 – 1 | 100 – 200 |
Tahıllar (Buğday, Arpa, Çeltik vb.) | Kardeşlenme döneminde ve çiçeklenme öncesi | 0.5 – 1 | 100 – 200 |