Açıklama
Bitki | Uygulama Dönemi | Yapraktan Uygulama | Damlama Sulama (kg/1000 m2) |
Sebzeler (domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun, karpuz ,kabak) | Meyveler ceziz iriliğini aldığı dönemden, hasata 15-20 gün kalıncaya kadar | 100 litre suya 250-300 g | 3-4 kg / da |
Yumuşak ve sert çekirdekli meyveler,zeytin | Meyvelerin fındık iriliği aldığı dönemden, hasata 15-20 gün kalıncaya kadar olan dönemde | 100 litre suya 250-300 g | 3-4 kg / da |
Muz, Çilek, Bağ, Kivi, Narenciye | Meyve tutumundan itibaren | 100 litre suya 250-300 g | 3-4 kg / da |
Fındık,ceviz antep fıstığı | İç doldurma döneminde | 100 litre suya 250-300 g | 3-4 kg / da |
Mısır, Ayçiçeği | Bitki boyunun 40-50 cm olduğu dönemden itibaren | 100 litre suya 250-300 g | 3-4 kg / da |
Patates, şekerpancarı, havuç | Yumruların şişmeye başlamasından hasata kadar | 100 litre suya 250-300 g | 3-4 kg / da |
Buğday, arpa, çeltik | Sapa kalma döneminden süt olum dönemine kadar | 100 litre suya 250-300 g | 3-4 kg / da |
Pamuk | Tarak oluşumundan hasata kadar | 100 litre suya 250-300 g | 3-4 kg / da |
Soğan, Sarımsak | Baş irileşme döneminden itibaren | 100 litre suya 250-300 g | 3-4 kg / da |
Fasulye, Nohut, Mercimek | Meyve tutumundan itibaren | 100 litre suya 250-300 g | 3-4 kg / da |
Yaprağı yenen sebzeler, Kesme Çiçekçilik | Gelişme dönemi boyunca | 100 litre suya 250-300 g | 3-4 kg / da |