Açıklama
Bitki | Uygulama Dönemi | Yapraktan Uygulama | Damlama Sulama (kg/1000 m2) |
Sebzeler (domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun, karpuz ,kabak) | Fide döneminden hasada kadar | 100 litre suya 250-300 g | 4-5 kg/da |
Yumuşak ve sert çekirdekli meyveler, zeytin | Meyvelerin ceviz iriliği aldığı dönemden itibaren | 100 litre suya 250-300 g | 4-5 kg/da |
Muz, çilek, bağ, kivi | Meyve tutumundan itibaren | 100 litre suya 250-300 g | 4-5 kg/da |
Fındık, ceviz antep fıstığı | Yaprak oluşumu tamamlandıktan sonra | 100 litre suya 250-300 g | 4-5 kg/da |
Mısır, ayçiçeği | Bitki boyunun 40-50 cm olduğu dönemden itibaren | 100 litre suya 250-300 g | 4-5 kg/da |
Patates, şekerpancarı, havuç | Yumrular ceviz iriliği almasından itibaren | 100 litre suya 250-300 g | 4-5 kg/da |
Buğday, arpa, çeltik | Sapa kalma döneminden itibaren | 100 litre suya 250-300 g | 4-5 kg/da |
Ayçiçeğ, Mısır, Pamuk | Taraklanma döneminden itibaren | 100 litre suya 250-300 g | 4-5 kg/da |
Pamuk | Gelişme dönemi boyunca | 100 litre suya 250-300 g | 4-5 kg/da |
Soğan, sarımsak, yaprağı yenen sebzeler | Fide döneminden hasada kadar | 100 litre suya 250-300 g | 4-5 kg/da |
Fasulye, nohut, mercimek | Taban gübresiyle birlikte serpme | 100 litre suya 250-300 g | 4-5 kg/da |
Yeşil alanlar, süs bitkileri | Gelişme dönemi boyunca | 100 litre suya 250-300 g | 4-5 kg/da |