Açıklama
Bitki | Uygulama Dönemi | Topraktan Uygulama (Damlama sulama ile) | Yapraktan Uygulama (100 Litre Suya) |
Domates, Patlıcan, Biber | Fidelikte (2 uygulama) Gelişme dönemi boyunca | 1 – 1.5 L / da | 200 – 300 ml |
Kavun, Karpuz, Salatalık vb. (Kabakgiller) | Erken gelişme döneminde – İlk sudan önce – Kol atımı başlangıcında – Meyve döneminde | 0.5 – 1 L / da | 200 – 300 ml |
Kiraz, Şeftali, Elma, Armut, Kayısı, Erik Nektarin vb. Yaprağını döken ağaçlarda | Budamadan hemen sonra – Gözler uyanırken – Çiçekten sonra veya ilk meyve oluşumunda Meyve olgunlaşma döneminde – Meyve toplandıktan sonra. | 1 – 2 L / da | 200 – 300 ml |
Bağ | Budamadan hemen sonra – Gözler uyanırken – Çiçekten önce – Koruk döneminde – Hasattan sonra | 1 – 1.5 L / da | 200 – 300 ml |
Zeytin | Budama yada sonrası – Çiçekten önce – Yaz sürgününde | 1 – 2 L / da | 200 – 300 ml |
Pamuk | 8-10 yapraklı iken (sadece bitki sıralarına) – Taraklanma öncesi ve çiçeklenme dönemi – İlk koza dönemi | 1 – 2 L / da | 200 – 300 ml |
Turunçgiller | Çiçek öncesi – Çiçek sonrası – Haziran döküm öncesi – Hasattan hemen sonra | 1 – 2 L / da | 200 – 300 ml |
Patates | İlk çıkış dönemi – İlk sudan önce – Çiçeklenme başında – Çiçeklenme sonrası | 1.5 – 2 L / da | 200 – 300 ml |
Lahana, Karnabahar, Brokoli, Brüksel Lahanası, Kışık Ürünler ve Marul | Erken gelişme döneminden 15–20 gün sonra (2-3 uygulama yapılır) | 0.5 – 1 L / da | 200 – 300 ml |
Çilek | Kış dönemi sonunda – Çiçeklenme öncesi ve sonrası – Hasat süresince 15-20 gün ara ile | 0.5 – 1 L / da | 200 – 300 ml |
Kesme Çiçekçilik | Gülde uyanma dönemi başında – Tomurcuk fışkırması – Gelişme dönemi boyunca 20 gün ara ile | 0.5 – 1 L / da | 200 – 300 ml |
Fidancılıkta | Gelişme dönemlerinde 2 uygulama | 0.5 – 1 L / da | 200 – 300 ml |