Açıklama
Kullanıldığı Bitkiler, Uygulama Zamanı ve Miktarı
Bitki | Uygulama Zamanı | Uygulama Şekli | |
Yapraktan (gr/100L Su) | Topraktan (Kg/Da) | ||
Açık Tarla Sebzeleri, Domates, Biber, Patlıcan, Hıyar, Fasulye, Kavun vb. | Ürünün gelişme döneminde bölünerek özellikle sebzenin hızlı gelişme dönemlerinde arttırılarak kullanılmalıdır. | 150-200 | 3 – 5 |
Sera ve Örtü Altı Sebzeleri | Ürünün gelişme döneminde bölünerek özellikle sebzenin hızlı gelişme dönemlerinde arttırılarak kullanılmalıdır. | 150-200 | 3 – 5 |
Kavun, Karpuz, Meyve AğaçlarıÇilek | Meyve tutumundan sonra 3-4 uygulamaya bölünerek | 150-200 | 100-150 gr / ağaç |
Bağlar | Bitki gelişme döneminde 3-4 uygulamaya bölünerek, özellikle meyve olgunlaşma döneminde arttırılarak kullanılmalıdır. | 150-200 | 3 – 5 |
Zeytin | Son 2-3 sulamaya bölünerek | 200-250 | 100-150 gr / ağaç |
Narenciye | Meyve büyüme ve olgunlaşma döneminde 3-4 uygulamaya bölünerek | 200-250 | 150-200 gr / ağaç |
Fındık | Haziran dökümlerinden önce 15-20 gün arayla 2 uygulama | 150-200 | 150 gr / ocak |
Çilek | Renk dönmeye başlamadan önce 7-10 gün arayla 3-4 uygulama | 150-200 | 1.5 – 2 |
Şeker Pancarı, Patates, Havuç | Çiçeklenmeden hemen sonra (25-30 gün önce) 7-10 gün arayla 3-4 uygulama | 200-250 | 1.5 – 2 |
Buğday, Arpa, Çeltik, Ayçiçeği, Mısır | Çiçeklenmeden hemen sonra 10-15 gün arayla 2-3 uygulama | 150-200 | 1.5 – 2 |
Pamuk | Kozalara ben düşme başlangıcında 7-10 gün arayla 2-3 uygulama | 200-250 | 1.5 – 2 |